21.4.11

vild middag

Det ena blommar, det andra blommar över och det tredje är just påväg att slå ut. Sörjer man över förlorad äppelblom kan man glädjas åt hästkastanj och syrén. Idag skymtades den första vallmoblomman och nere på slätten var acaciablommorna nästan utslagna. Nu gäller det att hinna få alla bisamhällen i bästa honungssamlarform, innan acacian slår ut här uppe på kullarna, troligen om en sju, tio dagar.. Lyckas vi med det blir det mycket honung!
Veckans upptäckt är annars att humlen växer för fullt i vägrenarna. Ni vet väl att skotten är jättegoda att äta, i risotto eller i omelett. Äggen fick jag av en granne som tack för att jag lade upp några par byxor förra veckan. Oftast får jag betalt i ägg och hemmagjort vin. Det brukar gå bra.

 omelett med humleskott
nässelgnocchi i tomatsås

Nässelgnocchi är förresten också gott om man nu tycker om att vara ute och samla det som växer vilt och är gratis. Tomaterna i såsen är från förra sommaren. Lena och John var på besök och fick hjälpa till att koka och lägga på burkar. 50 kg tror jag att det var. Det blev en sen kväll, men det var det värt. Att ha sommarsöta tomater i skafferiet är något av det finaste som finns. De har räddat många middagar.

Inga kommentarer: